jeroenenannelies.reismee.nl

Saigon (Vietnam)

Hallo,

Bij de naam Saigon komt er zo'n romantisch beeld in je op van brede lanen met bomen, oude franse gebouwen en een hoop fietsers en fietstuktuks die bellend door de stad gaan. We weten nu: dat beeld klopt voor geen meter meer. Het eerste wat opvalt is scooters, scooters en nog meer scooters. Fietsers hebben allang het onderspit gedolven en auto's zijn te duur, dus op de 3-baanswegen zie je ze in rijen van 20 man dik kilometers achterelkaar. Een scooter kost hier ongeveer 100 dollar en is dus voor de werkende man/vrouw goed betaalbaar. Wij als toeristen proberen door de stad te lopen, maar we zijn de enigen. Over een klein stukje lopen doe je buiten de spits zeker 2 keer zo lang, omdat oversteken echt een probleem is. In de spits is oversteken onmogelijk, tenzij je het met je ogen dicht doet enhoopt dat ze je wel zien. Voetgangerslichten hebben ze amper en geven zeker geen garantie van een vrije oversteek. Verkeerslichten naar links of rechts hebben ze overigens ook niet, dus de chaos als er iets op groen gaat is gigantisch. Na een halve dag door de stad lopen hadden we het helemaal gehad. Daarom hebben we voor dag 2 en 3 excursies geboekt naar de Mekong delta (relaxed op een bootje) en naar de Co Chi tunnels.

We hebben inmiddels wel door hoe je deze stad het beste kan beleven: vanaf een stoepje met een hapje en een drankje kijken naar alle chaos. Leuk detail: naast ons hotel zit een vietdrive: een winkeltje waar je sapjes en bapao kan bestellen vanaf je scooter. Een jongen roept de bestelling door een microfoon en een minuut later scooter je weer vrolijk verder.

Als je iets wil leren over de oorlog in Vietnam is dit wellicht niet de beste plek om naar toe te gaan, tenzij je het niet erg vindom een volledig eenzijdig beeld te krijgen. De onderschriften in het oorlogsmuseum zullen voor de amerikaanse toerist tenenkrommend zijn. Bv: 'onschuldige boeren gemarteld door agressieve vijand' en 'Vrouwen en kinderen zijn niet veilig voor de agressieve vijand' bij een foto van een angstig gezin. De gepakte amerikanen zijn volgens de foto's allemaal netjes teruggeleverd...En ga zo maar door. Je kan wel zien wie er uiteindelijk gewonnen heeft.

De tunnels waren wel erg indrukwekkend, wat een omstandigheden! Supersmal, superheet en veel muggen. Er doorheen kruipen valt volgens ons onder de extreme sports, of dan in ieder geval onder extreme sweating.

Morgen komt er een einde aan ons bezoek aan Vietnam, we gaan dan door naar Cambodja. Nieuw land, nieuw soort mensen, we zijn benieuwd. Het lijkt alweer een eeuw geleden dat we in Laos waren.

groetjes, Jeroen en Annelies

Boudy

Nou, zo zie je maar weer dat je het eerst zelf moet zien om een goed beeld te krijgen . Wel mooi dat jullie per land zo te tegenstellingen beleven. Was het weer goed bij jullie de laatste dagen? Hier is het weer winterjassen weer brrr wat een koude wind uit zee. Jammer want het was zo mooi en warm. Maar komt wel weer hopelijk.
Voor jullie weer een zeer goede en mooie voortzetting van jullie tocht gewenst.
Liefs uit koud HHwaard

Hoi wereldreizigers,

Wij zijn weer thuis in een ijskoud Zeeland. Natuurlijk enorm benieuwd of er weer een verhaal van jullie te lezen valt, en jawel hoor, 2 zelfs. Geeft weer een gerust gevoel om te horen dat het jullie goed gaat en zo te lezen een heerlijke vakantie hebben. Ik kan me alles voorstellen bij de drukte in Saigon, op Java is dat niet anders. Oversteken stond daar ook gelijk aan een zelfmoordpoging.
Wij hebben een super vakantie gehad. Madeira is na Noorwegen het mooiste wat ik binnen Europa gezien heb. De natuur is zo mooi en afwisselend en je kunt er eindeloos wandelen langs de levada's. Het weer was perfect, alle dagen zon en niet warmer dan 23 graden. Het hotel (5 sterren) was wel erg chique. Je kent dat wel, voor het diner iedereen op zijn paasbest en champagne drinken met de manager. De haute cuisine keuken stond als zeer goed aangeschreven, maar omdat ze zoveel werk hadden aan het versieren van de borden, werd het eten volgens mij vergeten, met als gevolg: Piet met reuze honger van tafel.
Dit was een klein stukje PietenMarjoreismee, vanaf nu weer normale reacties.
Geniet van van Cambodja en Bangkok, we zijn weer benieuwd naar jullie belevenissen.

groetjes, ook van Piet

Anneke&Sander

Ha Annelies en Jeroen,
Wat leuk weer om een beetje mee te mogen genieten van jullie reis. Volgens mij weer erg indrukwekkend als we het zo allemaal lezen. Wat grappig eigenlijk dat je je inderdaad een beeld hebt gevormd over dit soort steden en landen en dat de werkelijkheid heel anders blijkt te zijn!
Geniet lekker verder van jullie reis!
Groetjes Sander&Anneke

Hallo,

Even een reactie tussendoor. Hoe is het in Cambodja? Erg benieuwd naar jullie ervaringen daar.
We verwachten natuurlijk volgende keer wel een foto van jullie in de nieuwe outfit! Maatkleding, toe maar.
Het weer in zeeland is de laatste 2 dagen heerlijk. We kunnen lekker in de tuin zitten en vooral werken.
Ik denk dat jullie tuin er ook heel anders zal uitzien dan bij vertrek. Inmiddels staat er heel veel in bloei, bollen, bomen etc. Ook Nederland is dan mooi!
Ik vind dat jullie vakantie dit keer wel erg lang duurt, maar dat lijkt meestal zo bij de thuisblijvers.
Zijn jullie de reisgenoten nog niet beu?

groetjes en tot het volgende verhaal.

Boudy

Ik deel het gevoel van Marjo dat het nu een lange vakantie is. Maar het eind is in zicht. Voor jullie misschien niet zo leuk maar voor de thuisblijvers(moeders) weer een aangenaam vooruitzicht dat jullie huiswaarts komen. Want nu ga ik jullie toch wel missen.
Nog wat laatste mooie momenten en dan de lange reis naar huis. Geniet in Siem Raep. Weer even via Internet bekeken hoe het daar is. Wel erg mooie landen hebben jullie aangedaan. Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen met foto's., Goede reis terug. Voor het weekend is hier regen voorspeld, dat zal een tegenvaller zijn maar dat is Nederland. Zo is het warm en zo is het weer koud.
Jeroen en Annelies, tot in Nederland. lieve groet uit HHwaard