Fietsen en koken in Hoi An (Vietnam)
Hallo!
De afgelopen dagen hebben we actief besteed. Het weer is niet zo warm, daarom kunnen we veel doen. In Hoi An zijn ook veel leuke dingen te doen. We zijn begonnen met een kookcursus, waar we oa loempia's hebben gemaakt. Erg lachen met de mannen die normaal niet zo snel zouden koken thuis (hun vrouwen lieten zich masseren en hebben later meegegeten).
Vanmorgen hebben we een fietstocht gemaakt onder leiding van een Nederlander die hier al een aantal jaren woont. Hij wist veel te vertellen over het Vietnamese leven. Bv dat de mensen wel heel vriendelijk doen, maar dat daaronder wel een heel zakelijke natuur schuilt. Ook richting elkaar. Status (bv met een mobieltje) is alles hier. Erg interessant om te horen allemaal van iemand die ook begrijpt hoe wij Nederlanders denken. Het fietsen zelf was trouwens ook heel leuk, want je komt op plaatsen waar je anders niet zou komen.
Hoi An staat bekend om zijn goede kleermakers, dus we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een pak voor Jeroen te laten maken. Ze hadden er ook erg leuke jurkjes, dus Annelies is ook blij gemaakt. We gaan ze zo ophalen, erg benieuwd naar het eindresultaat!
Morgen vliegen we naar Saigon.
groetjes Jeroen en Annelies
Hoi Jeroen en Annelies,
zo te lezen hebben jullie het "druk" gehad. Lekker zo samen bezig zijn. En doe maar luxe zeg, een pak laten maken!. Heel nieuwsgierig naar het eindresultaat van jullie gekochte kleding. Wel goed om zo de lokale bevolking financieel te ondersteunen.
Morgen naar Ho Chi Ming Stad. Veel over geschreven, veel historie, lijkt me heel interessant.
Liefs uit nog steeds zonnig Hwaard.