San Cristobal de las casas
Hallo!
We zijn nu in de bergen, in het beetje hippieplaatsje San Cristobal. Het koste wat moeite om hier te komen, maar dan heb je ook wat. Na Campeche hadden we een lange rit langs de golf van Mexico naar Villahermosa. De rit verliep voorspoedig, maar het hotel vinden in de stad was deze keer lastiger. Er zijn namelijk 3! straten met de naam Independencia, waarvan google maps en tomtom allebei niet de juiste aangaven, maar wel verschillend, dus we waren zowiezo in dubio. We hebben uiteindelijk de 3e Independencia gevonden door een taxichauffeur te betalen om voor ons uit te rijden...Dat was een flinke opgave in zo´n enorme drukke stad, want taxichauffeurs hebben een ietsje andere rijstijl dan we gewend zijn.
Villahermosa was op zich wel aardig, maar eigenlijk maar een tussenstop. De dag daarna dus weer een lange dag in de auto. Het was ook stukken langer dan verwacht, want in de bergen konden we lange stukken soms maar 30 rijden, vanwege de vele bochten en gaten in de weg. Maar ook dat hebben wij en de Nissan overleefd en nu zitten wel lekker in San Cristobal te relaxen. Vandaag hebben we een tourtje geboekt naar een canyon, erg mooi en natuurlijk leuk met een bootje. We hebben ook nog wild gespot, apen en krokodillen.
We zitten hier morgen nog een dagje en daarna door naar Palenque.
groetjes, Jeroen en Annelies
Hoihoi, Mexicaantjes,
wat een gedoe daar dus met de wegen. Wat is het hier dan goed voor elkaar. Maar goed, dat hoort er ook bij met vakantie. Van andere culturen proeven om zo te beseffen hoe goed wij het hebben toch? Heerlijk bootdagje dus voor de boeg. Sturen jullie een foto van de boottocht? Lijkt me heel mooi daar. Af en toe kijk ik op de plaatsnamen via Google zodat ik een indruk krijg hoe het er uitziet daar. Erg mooi hoor.
Vanuit een zonnig Heerhugowaard met 5 graden wensen wij jullie een mooie boottocht en veel plezier.
dagdag
En natuurlijk ook de groeten vanuit een zeer zonnig, door Duitste touristen overspoeld, Zeeland.
We reizen mee!
Ik heb Palenque bekeken en bewonderd op GoogleEarth en diverse foto's bekeken. Wat een pracht stad. De stad van de Inca's. Wat een history. Ik kan me voorstellen dat jullie het zo prachtig vinden. Hopelijk houdt de auto het nu beter. Het volgende hotel zal toch wel weer internet hebben? Geniet van al het moois om jullie heen en lieve groet uit HHwaard.
liefs en hug